Weigela Florida (Weigela florida)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Weigela florida este o specie arbustiva ornamentala de mare cautare horticola. Isi are originile in China si Coreea si surprinde datorita combinatei elegante si voluptuoase ce o defineste: tufe inalte, frunze ovat-oblongi de un verde cred si flori mari, de pana la 3 cm, roz spre exterior si roz-deschis spre interior. Caracterul sau luxuriant o face ideala o data planta cu rolul de gard viu.

Detalii

RON 16.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire este marcata de sfarsitul primaverii – inceputul verii, cu precadere in lunile Mai si Iunie. Lungimea tufelor, in functie de gradul de maturitate si de stadiul de dezvoltare, poate atinge inaltimi de pana la 3 m. Amplasarea in spatii deschise, luminoase, scaldate de razele calde ale Soarelui pe parcursul a 6 ore pe zi va determina o inflorire bogata, viguroasa. Totusi, Weigela vegeteaza optim si in locurile semi umbroase. Ii sunt prielnice solurile nisipoase sau lutoase, insa bine drenate si cu un grad de umiditate mediu spre ridicat. Intretinerea nu creeaza dificultati, mai ales ca aceasta specie se preteaza la tundere care este recomandata sa fie facuta pe timpul toamnei. Rezista cu stoicism in fata gerului insa este devine sensibila pe durata perioadelor prelungite de seceta.

Inmultirea acestei specii se face prin butasi, prin marcotaj si prin separarea drajonilor. Se recomanda plantarea pe timpul toamnei insa nu atunci cand stratul de sol de la suprafata a fost deja puternic atacat de inghet. In general este ferita de daunatori insa in caz de nevoie sfatul unui magazin fitosanitar special s-ar putea dovedi folositor.
Perioada de inflorire Mai, Iunie
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite