Cununita Little Princess (Spiraea japonica Little Princess)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Spiraea japonica Little Princess este o specie arbustiva cu rol ornamental cunoscuta si sub denumirea sa populara de Cununita Little Princess. Face parte din familia Rosaceae si surpinde placut prin aspectul luxuriant al frunzelor de culoare verde precum si prin inflorescentele roz deschis si albe.

Detalii

RON 18.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Inflorirea densa, proeminenta, poate transforma aceasta specie intr-un gard viu cu un aspect decorativ senzational.

Perioada de inflorire are loc inca din primavara si se prelungeste pana chiar la sfarsitul verii, notabile fiind lunile Mai, Iunie, Iulie si August. Suprinde mai mult prin bogatia florilor decat prin dimensiune, in functie de gradul de maturitate si de stadiul de dezvoltare atingand inaltimi cuprinse intre 60 si 90 cm. Se dezvolta ideal atunci cand este amplasata in locuri bogate in lumina naturala (cel putin 6 ore pe zi) insa le tolereaza optim si pe cele semi umbroase. De asemenea, se recomanda amplasarea in soluri semi fertile si bine drenate, fie ele argiloase, nisipoase sau lutoase. Este de nelipsit din peisagistica urbana datorita caracterului sau vitalizant, energizant. Este o specie pitica, ceea ce o face usor de curata si de intretinut atunci cand joaca rolul de gard viu.

Distanta de raspandire a acestei specii arbustive este cuprinsa intre 60 si 100 cm iar rata de crestere este medie. Astfel, nu atinge inaltimea maxima decat in aproximativ 5-10 ani de la plantare. Atunci cand este plantata cu rolul de gard viu, ii este recomandata imbogatirea solului cu ingrasaminte bogate in substante organice nutritive.
Perioada de inflorireIunie
Perioada de inflorireAugust
Perioada de inflorireMai
Perioada de inflorireIulie
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaSemi-umbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite