Tisa Hicksii (Taxus media Hicksii)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Taxus media Hicksii este o specie arbustiva ornamentala cunoscuta simplu si sub denumirea sa de Tisa Hicksii. Face parte din familia Taxaceae, este o specie de talie medie si se remarca atat prin aspectul dens, de un verde crud al frunzisului precum si prin fructele de culoare rosie carora le da nastere. 

Detalii

RON 25

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Tisa este o specie vesnic verde excelenta in rolul de gard viu. In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge inaltimi cuprinse intre 4 si 8 m. Pentru a-i da forma dorita, se recomanda tunderea periodica a acestui conifer. Nu este o specie pretentioasa si desi se adapteaza relativ usor, ii sunt favorabile solurile fertile, fie ele nisipoase sau argiloase. Este important ca solul in care este plantata sa dispuna de suficiente rezerve de apa, pentru a nu-i periclita cresterea. Amplasarea acestuia poate fi facuta fara dificultate in locuri luminoase, semi umbroase sau exclusiv umbroase. Toate partile Tisei Hicksii, in special semintele, sunt nocive pentru organism, o data ingerate.

Distanta maxima de raspandire a Tisei Hicksii este de 2.5 – 4 m iar rata de crestere este mica spre moderata. In functie de conditiile climaterice si de amplasare, va atinge inaltimea maxima in circa 20 – 50 de ani de la plantare. Inmultirea acestei specii se poate face si prin altoire.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaUmbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite