Tisa (Taxus baccata)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Taxus baccata este o specie arbustiva deosebit de cunoscuta simplu sub denumirea sa populara de Tisa. Se aseamana cu bradul insa se deosebeste de acesta, printre altele si prin verdele mai intens al frunzelor. Este vesnic verde si surprinde prin vigoarea si prin aspectul dens al frunzisului. Rolul decorativ impresionant creste simtitor atunci cand este plantat ca si gard viu.

Detalii

RON 19.8

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Tisei are loc pe timpul primaverii, cu precadere in lunile Martie si Aprilie. In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge inaltimi cuprinse intre 6 si 15 m. In diametru, poate atinge si depasi usor 2 m. Pentru a-i da forma dorita, se recomanda tunderea periodica a acestui conifer. Nu este o specie pretentioasa si desi se adapteaza relativ usor, ii sunt favorabile solurile fertile, fie ele nisipoase sau argiloase. Este important ca solul in care este plantata sa dispuna de suficiente rezerve de apa, pentru a nu-i periclita cresterea. Amplasarea acestuia poate fi facuta fara dificultate in locuri luminoase, semi umbroase sau exclusiv umbroase. Cu exceptia arilului rosu, toate partile Tisei sunt toxice pentru organism.

Distanta de raspandire depaseste 8 m iar rata de crestere este medie. In functie de conditiile climaterice si de sol, va atinge inaltimea maxima in 20 -50 de ani din momentul in care a fost plantata. In cazul aparitiei daunatorilor, se recomanda apelarea la un magazin fitosanitar specializat.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaUmbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite