Calin Rhytidophyllum (Viburnum rhytidophyllum)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Viburnum rhytidophyllum este o specie recunoscuta simplu si sub denumirea sa de Calin Rhytidophyllum. Face parte din familia Adoxaceae si este originara din Centru si Vestul Chinei. Vesnic verde, impresioneaza atat prin frunzisul de culoare verde inchis si prin florile de un alb imaculat cat si prin fructele rosii de forma ovala care, dupa coacere, au culoarea neagra. 

Detalii

RON 35

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Coloritul viu, divers al acesteia ii confera un aspect decorativ maiestuos. Perioada de inflorire este determinata de prezenta anotimpului calduros, notabile fiind lunile Mai si Iunie. In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge inaltimi cuprinse intre 2.5 si 4 m. Ii sunt favorabile deopotriva solurile argiloase, nisipoase sau lutoase, cu un Ph alkalin, acid sau neutru. In vederea unei infloriri bogate, se recomanda amplasarea acesteia in spatii bogate in lumina naturala a Soarelui sau semi umbroase. Pentru o crestere propice, are nevoie de un sol cu un grad mediu de umiditate.

Distanta de raspandirea a acestei specii este cuprinsa intre 2.5 si 4 m iar rata de crestere este mica spre moderata. In functie de conditiile climaterice si de amplasare, poate atinge inaltimea maxima intre 10 si 20 de ani din momentul in care a fost plantata si este rareori atacata de daunatori. Este totodata o specie ideala in rolul de gard viu, atat datorita aspectului decorativ impresionant cat si datorita usurintei cu care se intretine.
Perioada de inflorireMai
Perioada de inflorireIunie
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaSemi-umbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite