Calin Roseum (Viburnum opulus Roseum)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Viburnum opulus Roseum este o specie arbustiva ornamentala cunoscuta simplu si sub denumirea sa de Calin Roseum. Face parte din familia Adoxaceae si este pretutindeni apreciata datorita frumusetii aparte a inflorescentelor de culoare alba. Frunzisul luxuriant, de culoare verde crud, ii aduce un aport semnificativ de gingasie.

Detalii

RON 60

  • 100/150

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Calinului are loc la sfarsitul primaverii si inceputul verii, cu precadere in lunile Mai si Iunie. In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge inaltimi cuprinse intre 2.5 si 4 m. In vederea unei cresteri viguroase, se recomanda plantarea acesteia in soluri fertile si semi fertile, bogate in humus si bine drenate. Gradul de umiditate recomandat este mediu spre ridicat pe durata anotimpului calduros. Nu este o specie pretentioasa insa pentru a asigura o inflorire bogata, este bine sa fie plantata in locuri scaldate de lumina Soarelui pe durata intregii zile sau semi umbroase. Atentie, fructele carora le da nastere se pot dovedi nocive pentru organism daca sunt ingerate.

Distanta de raspandire a speciei este de 2.5 – 4 m iar rata de crestere este moderata. In functie de conditiile climaterice si de amplasare, poate atinge inaltimea maxima intre 5 si 10 ani din momentul in care a fost plantata. De asemenea, inmultirea se poate face prin seminte. Este totodata o specie ideala in rolul de gard viu, atat datorita aspectului decorativ impresionant cat si datorita usurintei cu care se intretine.
Perioada de inflorireIunie
Conditii de luminaSemi-umbra
Marime la livrare100/150 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite