Chiparos Leyland (Cupressocyparis x leylandii)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Cupressocyparis x leylandii este o specie arbustiva ornamentala cunoscuta si sub denumirea sa populara de Chiparos Leyland. Face parte din familia Cupressaceae si surprinde prin aspectul sau viguros, luxuriant, astfel ca devine ideal plantat ca si gard viu. Este vesnic verde, creste rapid in inaltime si se adapteaza usor.

Detalii

RON 25

  • C2

Adauga la lista de dorinte

In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, aceasta specie de arbust atinge si depaseste inaltimi de 12 m. Datorita dezvoltarii sale accentuate, se recomanda taierea si curatarea periodica. Creste optim o data plantat pe soluri argiloase sau nisipoase, ce au un Ph alkalin, acid sau neutru. Prefera amplasarea in locuri luminoase, insa spatiile semi umbroase ii raman de asemenea prielnice. Atentie, frunzisul Chiparosului Leyland poate cauza iritatii ale pielii.

Distanta de raspandire este de 2.5 – 4 m iar rata de crestere este accelerata. Desigur, in functiile de conditiile climaterice si de sol, Chiparosul Leyland va atinge inaltimea maxima in 10 – 20 de ani de la plantare. Poate fi atacat de daunatori precum afidele coniferelor de aceea, in caz de nevoie, se recomanda apelarea la un magazin fitosanitar specializat.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSemi-umbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite