Catina Ornamentala (Pyracantha coccinea)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Pyracantha coccinea este o specie arbustiva fructifera, cu rol ornamental accentuat, cunoscuta si sub denumirea sa populara de Catina Ornamentala. Vesnic verde, ea face parte din familia Rosaceae si este originara din Sudul Europei si Asia. Surprinde prin fructele de forma globuloasa, rosii-portocalii, care apar in perioada septembrie – octombrie.

Detalii

RON 25

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Pyracantha coccinea este ideala ca si gard viu datorita aspectului decorativ impresionant.

Perioada de inflorire a Catinei Ornamentale are loc in primavara, notabila fiind luna Mai. Este un arbust de talie medie care in functie de stadiul de dezvoltare si de gradiul de maturitate la care se afla, poate atinge inaltimi chiar si de 2 m. Astfel, este usor de tuns in perioada primaverii urmand o intretinere usoara pe tot parcursul anului. Frunzisul acestuia are forma lanceolata, de culoare verde crud si aspect lucios. In vederea unei infloriri bogate, ii este favorabila amplasarea in zone cat mai bogate in lumina naturala, precum si semi umbroase. Se dezvolta cel mai bine in solurile fertile, bine drenate, nefiindu-i recomandate solurile de tip calcaroase sau argiloase. Aspectul sau vitalizant il face de nelipsit din peisagistica urbana.

Perioada de plantare recomandata este fie toamna, fie primavara, atunci cand stratul de sol de la suprafata nu a fost atacat de inghet. Inmultirea acestuia se poate face prin seminte, butasi sau prin altoire. Distanta de plantare este de 0.5 – 3 m. In caz ca ajunge sa fie atacata de daunatori precum paduchii de frunza, sfatul unui magazin fitosanitar specializat va poate fi extrem de util. 
Perioada de inflorireMai
ProprietatiFructifer
Conditii de luminaSemi-umbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite