Cismir Suffruticosa (Buxus sempervirens Suffruticosa)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Buxus sempervirens Suffruticosa este o specie arbustiva ornamentala deosebita, cunoscuta simplu si sub denumirea sa popula Cismir Suffruticosa. Vesnic verde si de talie mica, face parte din familia Buxaceae. Frunzele au o lungime de 1-2 cm si au aspect oval, lucios, de culoare verde crud.

Detalii

RON 25

  • C2

Adauga la lista de dorinte

In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge inaltimi curpinse intre 50 si 100 cm. Nu se remarca neaparat prin inaltime, ci mai mult prin caracterul dens, luxuriant al frunzisului. Este ideal ca si gard viu deoarece este usor de tuns si de intretinut. Cismirului Suffruticosa ii sunt deosebit de favorabile solurile bine drenate, fie ele nisipoase, argiloase sau lutoase. Pentru a se dezvolta optim, se recomanda mentinerea unui grad mediu de umiditate al solului in care este plantata. Nu este pretentioasa, insa ii este prielnica pozitionarea in locuri bogate in lumina naturala sau semi umbroase. Atentie, frunzisul devine nociv pentru organism daca este inghitit.

Distanta de raspandire este de 100 – 150 cm iar rata de crestere este mica. Daca ii sunt asigurate conditiile propice, va atinge maximul in inaltime in aproximativ 10 – 20 de ani din momentul in care a fost plantata. Soarele foarte puternic poate cauza parlirea frunzelor, de aceea se recomanda o amplasare corespunzatoare. 
Proprietati Vesnic Verde
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite