Lamaita (Philadelphus coronarius)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Philadelphus coronarius mai este recunoscuta si sub denumirea sa populara de Lamaita. Aceasta specie arbustiva decorativa este originara din Europa Sudica si Caucaz si uimeste prin splendoarea inflorescentelor de culoare alba. Se poate planta si solitar, insa impresioneaza si aduce vitalitate atunci cand poarta rolul de gard viu.

Detalii

RON 18.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Lamaitei are loc la sfarsitul primaverii – inceputul verii, cu precadere in lunile Mai si Iunie. Tolereaza si spatiile semi umbroase insa in vederea unei infloriri puternice se recomanda plantarea in locuri cat mai scaldate de razele de lumina ale Soarelui (cel putin 6 ore pe zi). Florile de culoarea alb-galbuie sunt parfumate, au 2,5-3,5 cm in diametru si sunt grupate sub forma unor raceme. Ii sunt prielnice solurile argiloase, nisipoase ce au un Ph alkalin, neutru sau acid. Ca si apartenenta, aceasta specie face parte din familia Hydrangeaceae-lor.

Perioada de plantare a Lamaitei se face deopotriva toamna si primavara, in intervalul de repaus vegetativ, insa exclusiv atunci cand stratul de sol de la suprafata nu este atacat de inghet. In vederea obtinerii unei inflloriri puternice, se recomanda mentinerea unui grad mediu spre ridicat de umiditate a solului in care sunt plantati acesti arbusti. Inmultirea se face prin butasi lemnificatie, confectionati fie iarna, fie primavara.
Perioada de inflorireIunie
Perioada de inflorireMai
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaSemi-umbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite