Juniperus - din aceasta categorie de plante exista peste 50-60 de specii. Ienuparul este un conifer vesnic verde. Acesti arbori sunt foarte des folositi si apreciati in domeniul artei bonsaice. Cele mai populare soiuri sunt Ienuparul Chinensis, Ienuparul Sargentii, Ienuparul Rigida, Ienuparul Sabina si desigur Ienuparul comun.
ATENŢIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitate:
Fruzele Ienuparului variaza in functie de soiul acestuia, de obicei acestia prezinta frunze aciculare in nuante de verde. Cresterea acestui conifer este orizontala. Scoarta trunchiului are o culoare roscata. Conurile sunt rotunde sau ovale si difera de la specie la specie. Marimea lor variaza intre 3 milimetri si 2 centimetri. In perioada de toamna majoritatea specilor de Ienupar isi schimba culoarea frunzelor intr-o nuanta de maroniu-purpuriu. Odata cu venirea primaverii frunzele vor primi din nou culoarea verde.
Locul potrivit pentru Ienuparul Bonsai este cel cu multa lumina naturala. Ienuparul nu agreaza solurile foarte umede.
Tunderea Ienuparului se va face cand frunzele devin prea dense, subtierea se va realiza cu forfeca si cu mare atentie.
Bonsaiul ienupar este deosebit de atragator ca planta ornamentala pentru interior. Cu siguranta o capodopera moderna dar si clasica, perfecta pentru toate stilurile de incaperi. Datorita formelor care mai de care mai impresionante, acesta este un mic copacel demn de apreciat.
Proprietati | Vesnic Verde |
Conditii de lumina | Soare |
Marime la livrare | C2 Ghid Dimensiuni |
Ficus microcarpa Ginseng - aceasta planta face parte din familia Moraceae. Exista mai multe soiuri din categoria acestor specii de la arbori de talie inalta pana la speciile pitice. Frunzele Ficusilor bonsai au o forma ovala ascutita, dimensiunile lor pot varia intre 2-5 de centimetri lungime. Scoarta trunchiului este neteda intr-o nuanta de gri.
Picea pungens Hoopsii este asa numitul Molid de Colorado sau Molid argintiu. Acest conifer face parte din speciile de molid si din familia Pinaceae. Este un arbore original din America. Este un conifer ce are frunzele vesnic verzi. Frunzele sunt sub forma aciculara in nuante de verde-argintiu, albastru-argintiu. Scoarta copacului este solzuroasa intr-o...
Pinus nigra sau Pinul Negru este un conifer care face parte din familia Pinaceae. In mediul sau natural acest conifer poate sa se dezvolte pana la o inaltime de 50 de metri, iar in diametru pana la 1-1,5 metri. Frunzele sale au o forma aciculara, acele cresc in grupuri ce poarta denumirea de fascicule.
Pinus strobus este cunoscut sub denumirea de Pinul Alb de Est. Este originar din America de Nord. Ca si celelalte soiuri de pini, Pinul Alb are frunzele aciculare pe fiecare fascicul cresc grupate cate 5-4 ace. Ele sunt persistente si vesnic verzi. Pinul Bonsai este un conifer usor de intretinut chiar si pentru persoanele care au mai putina experienta in...
Pinus sylvestris See sau Pinul de Padure este unul dintre cei mai raspanditi arbori coniferi din Europa si Asia. In mediul sau natural el poate atinge o inaltime de 25-40 de metri iar coroana sa poate sa formeze un diametru de 1-4 metri. Scoarta tulpinei este intr-o nuanta cenusie. Lemnul Pinului de padure are o culoare maro-inchis.
Pinus sylvestris Watererii face parte din familia Pinaceae. Pinul de padure este originar din Nordul Europei si Nordul Asiei. Este un conifer cu frunzele vesnic verzi. Frunzele sunt sub forma aciculara intr-o nuanta de verde-albastrui. Ramurile sale formeaza o coroana neregulata ceea ce ii va da un aspect destul de interesant bonsaiului.