Ulm de Turkestan (Ulmus pumila)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Ulmus pumila este o specie arbustiva decorativa cunoscuta si sub denumirea sa populara de Ulm de Turkestan. Originara din Asia Centrala, face parte din familia Ulmaceae. Surprinde placut prin vigoarea sa precum si prin dispunerea luxurianta a frunzisului. Avand un aspect dens, este ideal o data planta cu rolul de gard viu.

Detalii

RON 45

  • 150/200

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a acestei specii are loc primavara, notabile fiind lunile Martie si Aprilie. In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge inaltimi de pana la 5 m. In 1.5 – 2 ani de la plantare, atinge inaltimea unui gard normal. Nu este o specie pretentioasa, de aceea rata sa de adaptabilitate la conditiile climaterice si de sol din tara noastra este deosebit de ridicata. Totusi, in vederea unei cresteri sanatoase, se recomanda plantarea in locuri cat mai bogate in lumina naturala. Totodata, este o specie cu frunze cazatoare, reduse in dimensiuni si de culoare verde crud, avand un aspect lucios.

Perioada de plantare recomandata este inclusa in intervalul octombrie-sfarsitul lunii martie iar rata de crestere este ridicata. O data asigurate conditiile propice, poate avansa in inaltime chiar si cu 1.5 m pe an. Datorita densitatii sale impresionante, este alegerea ideala in rolul de gard viu tocmai datorita capacitatii excelente de umbrire de care da dovada.
Perioada de inflorireAprilie
Perioada de inflorireMartie
Conditii de luminaSoare
Marime la livrare150/200 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite