Se incarca...
Ficus microcarpa Ginseng - aceasta planta face parte din familia Moraceae. Exista mai multe soiuri din categoria acestor specii de la arbori de talie inalta pana la speciile pitice. Frunzele Ficusilor bonsai au o forma ovala ascutita, dimensiunile lor pot varia intre 2-5 de centimetri lungime. Scoarta trunchiului este neteda intr-o nuanta de gri.
Juniperus - din aceasta categorie de plante exista peste 50-60 de specii. Ienuparul este un conifer vesnic verde. Acesti arbori sunt foarte des folositi si apreciati in domeniul artei bonsaice. Cele mai populare soiuri sunt Ienuparul Chinensis, Ienuparul Sargentii, Ienuparul Rigida, Ienuparul Sabina si desigur Ienuparul comun.
Picea pungens Hoopsii este asa numitul Molid de Colorado sau Molid argintiu. Acest conifer face parte din speciile de molid si din familia Pinaceae. Este un arbore original din America. Este un conifer ce are frunzele vesnic verzi. Frunzele sunt sub forma aciculara in nuante de verde-argintiu, albastru-argintiu. Scoarta copacului este solzuroasa intr-o...
Pinus nigra sau Pinul Negru este un conifer care face parte din familia Pinaceae. In mediul sau natural acest conifer poate sa se dezvolte pana la o inaltime de 50 de metri, iar in diametru pana la 1-1,5 metri. Frunzele sale au o forma aciculara, acele cresc in grupuri ce poarta denumirea de fascicule.
Pinus strobus este cunoscut sub denumirea de Pinul Alb de Est. Este originar din America de Nord. Ca si celelalte soiuri de pini, Pinul Alb are frunzele aciculare pe fiecare fascicul cresc grupate cate 5-4 ace. Ele sunt persistente si vesnic verzi. Pinul Bonsai este un conifer usor de intretinut chiar si pentru persoanele care au mai putina experienta in...
Pinus sylvestris See sau Pinul de Padure este unul dintre cei mai raspanditi arbori coniferi din Europa si Asia. In mediul sau natural el poate atinge o inaltime de 25-40 de metri iar coroana sa poate sa formeze un diametru de 1-4 metri. Scoarta tulpinei este intr-o nuanta cenusie. Lemnul Pinului de padure are o culoare maro-inchis.
Pinus sylvestris Watererii face parte din familia Pinaceae. Pinul de padure este originar din Nordul Europei si Nordul Asiei. Este un conifer cu frunzele vesnic verzi. Frunzele sunt sub forma aciculara intr-o nuanta de verde-albastrui. Ramurile sale formeaza o coroana neregulata ceea ce ii va da un aspect destul de interesant bonsaiului.
Exista multe specii de plante care pot fi transformate intr-un bonsai. Indiferent de specia sau soiul acelei plante bonsaiul se prezinta ca o planta in miniatura. Speciile cele mai des intalnite de bonsai sunt pinul, artarul, ulmul, jneapanul, laricea, wisteria japoneza, ciresul si caisul floral.
Esti cu adevarat pasionat de aspectul superb si deosebit al acestor plante crescute in miniatura sau pur si simplu doresti cu ardoare sa deti si tu un bonsai pe care sa-l ingrijesti cu mare dragoste? Noi te invitam sa pasesti acum in lumea uimitoare a artei bonsaice pentru a alege soiurile preferate care ti-au atras intr-un mod deosebit privirea.
Magazinul nostru online este specializat in comercializarea diverselor soiuri de plante si arbori pentru toti iubitorii de plante, pentru spatiile verzi publice, locuinta sau gradina. Acceseaza acum pagina magazinului nostru si vei avea posibilitatea sa alegi plantele preferate la preturi avantajoase. Noi iti oferim informatii utile si interesante pentru fiecare specie in parte pentru ca tu sa fii mereu informat.
Ingrijirea bonsaiului necesita o atentie deosebita pentru ca acesta sa isi poata mentine in continuare frumusetea si aspectul sau deosebit de arbore sau planta in miniatura. Stim ca pentru tine aceasta ingrijire acordata bonsaiul tau este mult mai mult decat o placere, este o arta si iti ofera satisfactia de a crea ceva frumos.
Arta bonsaiului dateaza din cele mai vechi timpuri in China apoi a fost preluata si dusa la desavarsire de catre japonezi. Aceasta arta era limitata doar la ierarhia clasei sociale inalte.
Bonsaiul in mod genetic nu este o planta pitica, acesta devine un arbore sau o planta in miniatura prin modul sau de plantare care se face in ghivece. Iar prin ingrijirea, indemanarea maiestria si imaginatia ta, cu siguranta, aceasta planta se va transforma intr-o adevarata arta numita bonsai.
Frumusetea unui bonsai se datoreaza aspectului sau. Daca il vei privi cu atentie vei observa ca aspectul sau este asemenea unui arbore format din trunchi, ramuri, frunze si coroana.
Udarea bonsaiului se recomanda a se face doar la radacina acestuia fara a fi necesara udarea intregii plante. Tunsul acestuia se face primavara, iar datorita acestei etape de ingrijire bonsaiul tau va primi o infatisare cat mai deosebita. Lasa-te doar purtat de imaginatie si transforma planta ta intr-o frumusete demna de remarcat, intr-o adevarata piesa de arta.
Pentru ca bonsaiul tau sa se dezvolte armonios este de preferat sa ii oferi aer curat in permanenta, dar totusi, evita sa il expui in mod direct in bataia razelor solare.
Odata ce vei deprinde arta de a creste bonsai vei ramane cu totul impresionat sa vezi ce transformare miraculoasa va primi planta sau arborele, infatisarea pe care o va avea va fi asemenea unei plante crescute in habitatul ei natural. Datorita acestei arte impresionante a cresterii de bonsai vei avea posibilitatea sa creezi cele mai deosebite si uimitoare peisaje. Aceasta indemanare deosebita o au japonezii care pot sa realizeze peisaje intregi realizate din bonsai.
Te invitam cu drag chiar acum sa accesezi cu incredere magazinul nostru online de plante pentru ca si tu sa devii un adevarat expert in arta bonsaiului, aemenea unui artist japonez iscusit.