Spata Dracului (Matteucia strupthioides)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Matteucia strupthioides este feriga comuna, o planta perena erbacee. Face parte din familia Dyopteridaceae. Frunzele ei sunt mari, duble. Pe partea superioara prezinta sporangi cu spori. Este o planta care se gaseste in zonele montane si de dealuri in Europa, Asia si America. In Romania acest tip de feriga este cunoscuta sub mai multe denumiri precum Spata Dracului, Limba Sarpelui, Iarba Sarpelui.

Detalii

RON 19.8

  • P12

Adauga la lista de dorinte

Tulpina este groasa, lunga, oblic-ascendenta. Odata cu primavara frunzele cresc din rizom, adica din tulpina. Frunzulitele mici sunt rasucite sub forma de spirala. Culorile frunzelor sunt in nuante de verde. Frunzele mai tinere au o nuanta mai deschisa decat frunzele mai mari.


Cresterea ei este rapida la fel si raspandirea. Prefera locurile cu umbra si semiumbra, cu un sol umed spre mediu.


Este o planta care se raspandeste foarte bine in zonele cu exces de umiditate. Feriga comuna este o planta foarte rezistenta. Odata cu venirea iernii partile aeriene (frunzele) mor. Este o planta care nu necesita ingrijiri deosebite.


Feriga Comuna este folosita ca o planta ornamentala in gradini si parcuri. Poate fi crescuta in ghivece care sunt ideale pentru locuinte, balcoane sau terase. Este des intrebuintata si ca planta de ornament pentru diferite aranjamente florale sau buchete.

Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaUmbra
Inaltime aproximativa la maturitate50 - 100 cm
Marime la livrareP12 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite