Plante Acoperitoare de sol  Exista 29 produse.

pe pagina
Cretisoara
(Alchemilla mollis)

Alchemilla mollis - denumirea populara, romaneasca a acestei plante este Cretisoara dar i se mai spune si Umbrarul-Doamnei. Este o planta perena, erbacee originara din sudul Europei care face parte din familia Rosaceae. Florile sunt mici si cresc in grupuri deasupra frunzelor. Ele sunt in nuante de verde-galbui.

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Garofita
(Dianthus deltoides)

Dianthus deltoides este o planta erbacee perena care face parte din familia Caryophyllaceae. Denumirea populara romaneasca a acestei plante este Garofita. Este originara din Europa si Asia. Planta creste sub forma de tufisuri iar frunzele au o forma liniara subtire in nuante de verde-albastrui.

Pret: RON 16.00
Cantitate
Cumpara
Iarba Osului
(Helianthemum)

Helianthemum este o planta erbacee perena fiind cunoscuta sub denumirea de Iarba Osului. Aceasta planta face parte din familia Cistaceae. Tulpinile ei sunt subtiri, lemnoase si cu aspect paros. Frunzele cresc pe tulpini in perechi, ele au o forma alungita si sunt paroase in nuante de verde-alburiu.

Pret: RON 16.00
Cantitate
Cumpara
Cimbrisor Aureus
(Thymus citridorus Aureus)

Thymus citridorus Aureus este o planta erbacee perena care face parte din familia Lamiaceae. Este cunoscuta sub denumirea de Cimbrisor Aureus. Frunzele sunt vesnic verzi si aromatice. Florile sunt asemanatoare cu cele de lavanda in nuante de alb cu mov.

Pret: RON 16.00
Cantitate
Cumpara
Cimbrisor Coccineus
(Thymus praecox Coccineus)

Thymus praecox Coccineus - denumirea populara a acestei plante este Cimbrisor Coccineus. Aceast acoperitor de sol formeaza covorase dense cu flori. Este o planta aromatica, parfumata. Frunzele au o culoare de verde inchis si contin uleiuri aromatice iar florile sunt in nuante de rosu-movaliu.

Pret: RON 15.00
Cantitate
Cumpara
Cimbrisor
(Thymus serpyllum)

Thymus serpyllum este o planta perena erbacee care face parte din familia Lamiaceae. Este o planta care se inrudeste cu Cimbrul de camp. Florile Cimbrisorului pot avea nuante de roz, ciclam, movaliu si alb. Frunzele sunt mici cu o forma ovala ingusta si se prezinta intr-o culoare de verde inchis.

Pret: RON 15.00
Cantitate
Cumpara
Vinetica
(Ajuga reptans Atropurpurea)

Ajuga reptans Atropurpurea este o planta erbacee perena care face parte din familia Lamiaceae. Denumirea populara romaneasca a acestei acoperitoare de sol este Vinetica. Este o planta cu aspect carnos ale carei flori sunt in nuante de albastru inchis.

Pret: RON 12.50
Cantitate
Cumpara
Bergenia
(Bergenia cordifolia)

Bergenia cordifolia este o planta perena originara din Asia care face parte din familia Saxifragaceae. Florile cresc in grupuri in nuante de roz, violet sau rosu-rubin. Frunzele sunt in forma de inima, usor ondulate pe margini cu o lungime de 6 centimetri si o latime de 5-10 centimetri intr-o culoare de verde inchis.

Pret: RON 15.00
Cantitate
Cumpara
Lacramioara
(Convallaria majalis)

Convallaria majalis este o planta erbacee perena care face parte din familia Rusaceae. Denumirea populara romaneasca a acestei florieste Lacramioara. Planta are o tulpina inalta, subtire pe care cresc doua frunze. In varful tulpinei cresc florile.

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Tiarella
(Tiarella cordifolia)

Tiarella cordifolia este o planta erbacee perena care face parte din familia Saxifragales. Este o planta originara din America de Nord ale carei flori cresc pe tulpinile inalte care cresc peste nivelul frunzelor.

Pret: RON 28.50
Cantitate
Cumpara
Saschiu
(Vinca major)

Vinca major este o planta perena care face parte din familia Apocynaceae. Denumirea populara a acestei plante este Saschi. Florile cresc solitar si au o nuanta de violet-albastrui iar in interior sunt albe si formeaza o rozeta din 5 petale. Frunzele sunt lucioase intr-o culoare de verde si au forma lanciolata.

Pret: RON 14.00
Cantitate
Cumpara
Saschiu Maculata
(Vinca major maculata)

Vinca major maculata este o planta perena care face parte din familia Apocynaceae. Denumirea populara a acestei plante este Saschiul Maculata. Florile au o forma rotunda formate din 5 petale in nuante de albastru sau violet-movaliu.

Saschiu Variegata
(Vinca major 'Variegata')

Vinca major Variegata este o planta erbacee perena cu frunzele vesnic verzi. Acest soi de Saschiu face parte din familia Apocynaceae. Frunzele au o forma ovata cu model pestrit in nuante de verde cu crem iar florile au o latime de 4-5 centimetri si cresc solitar in nuante de albastru-violet.

Pret: RON 13.50
Cantitate
Cumpara
Pervinica
(Vinca minor)

Vinca minor este o planta erbacee perena cu flori care face parte din familia Apocynaceae. Frunzele ei sunt lucioase cu o textura tare, intr-o culoare de verde inchis. iar florile cresc solitar in nuante de albastru violet. Pervinica, cum este cunoscuta la noi, incepe sa infloreasca din luna aprilie si tine pana in luna iunie.

Pret: RON 13.50
Cantitate
Cumpara
Pervinica Argenteovariegata
(Vinca minor 'Argenteovariegata')

Vinca minor 'Argenteovariegata' este o planta erbacee perena care face parte din familia Apocynaceae. Frunzele au forma ovata, ascutita in nuante de verde inchis iar pe margini in nuante de crem. Florile sunt formate din 5 petale in nuante de albastru-violet.

Pret: RON 13.50
Cantitate
Cumpara
Pervinica Atropurpurea
(Vinca minor 'Atropurpurea')

Vinca minor 'Atropurpurea' este o planta erbacee perena cu frunzele vesnic verzi care face parte din familia Apocynaceae. Dennumirea populara a acestei plante este Pervinica. Frunzele cresc in perechi, sunt simple intr-o culoare de verde crud. Florile sunt formate din 5 petale in nuante de violet cu interiorul alb.

Pret: RON 13.50
Cantitate
Cumpara
Pervinica Aureovariegata
(Vinca minor 'Aureovariegata')

Vinca minor 'Aureovariegata' este o planta erbacee perena cu flori care face parte din familia Apocynaceae. Frunzele sunt pestrite, cresc in perechi in nuante de verde inchis cu verde galbui. Florile sunt formate din 5 petale in nuante de albastru-violet iar in interior sunt albe. 

Pret: RON 13.50
Cantitate
Cumpara
Barcoace Cotoneaster dammeri Skogholm
(Cotoneaster dammeri Skogholm)

Cotoneaster dammeri Skogholm este o planta cu frunzele vesnic verzi care face fructe. Este originara din China si face parte din familia Rosaceae. Frunzele sunt lucioase, ovale in nuante de verde inchis iar fructele sunt mici, rotunde in nuante de rosu, foarte decorativa din moment ce ele rezista chiar si pana tarziu in iarna.

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Barcoace taratoare
(Cotoneaster horizontalis)

Cotoneaster horizontalis este o planta perena cunoscuta sub denumirea de Barcoace Tartoare care face parte din familia Rosaceae. Frunzele sunt mici, lucioase cu forma ovala ascutita in nuante de verde inchis iar toamna aceste frunzele devin patate cu nuante de rosu-visiniu.

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Cotoneaster Parkteppich
(Cotoneaster salicifolius Parkteppich)

Cotoneaster salicifolius Parkteppich este o planta perena taratoare care face parte din familia Roasceae, denumirea populara fiid Barcoace. Planta formeaza un covor dens cu frunzele ce au forma lanceolata si care sunt lucioase in nuante de verde inchis. Fructele sunt mici, rotunde si in nuante de rosu.

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Caprifoi tarator
(Lonicera nitida)

Lonicera nitida este o specie de arbust peren cunoscut sub denumirea de Caprifoiul tarator, o planta care face parte din familia Caprifoliaceae. Florile sunt usor parfumate in nuante de crem iar frunzele sunt mici si lucioase cu o forma eliptica in nuante de verde inchis.

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Se afiseaza 1-21 din 29 de articole

Plantele acoperitoare de sol sunt covorul deosebit al gradinilor!

Ce placut este sa vezi in jurul tau un covor moale din plante sau un covor multicolor impodobit cu flori ce emana un miros placut parfumat ce te transpune intr-o lume de basm. Aceasta imagine deosebita o poti oferi si gradinii tale sau, de ce nu, spatiului verde din fata casei. In magazinul nostru online vei gasi cele mai minunate soiuri de plante acoperitoare de sol pentru gradina sau spatii publice. Toate plantele si florile sunt la preturi foarte avantajoase pentru ca tu sa te poti bucura de frumusetea acestora.

Plantele acoperitoare de sol se clasifica in grupa plantelor de talie mica sau pitica. Tulpinele acestor plante sunt ramificate, iar majoritatea fac flori simple sau grupate. Plantele acoperitoare de sol sunt foarte usor de plantat, acestea nu sunt pretentioase si nu necesita o ingrijire minutioasa. Ele sunt folosite si ca plante decorative pe intinderi mai mari, precum in parcuri sau alte spatii verzi, publice.

Plantele acoperitoare de sol ofera un aspect deosebit gradinilor sau unui spatiu verde. Daca doresti un covor multicolor poti sa realizezi acest lucru in gradina ta daca vei planta mai multe soiuri de plante acoperitoare de sol simultat in acelasi loc. Cu siguranta peisajul covorasului multicolor va fi atractia gradinii.

Pentru un aspect cu totul aparte, pe care poti sa il realizezi in gradina ta, amenajeaza un covor cu plante care mai de care mai impresionante si in culorile cele mai vibrante, printre care poti aseza din loc in loc pietre decorative de diferite dimensiuni.

Pentru ca tu sa fii mereu informat, noi iti oferim cele mai interesante sfaturi si idei, pentru a sti care sunt cele mai deosebite plante pentru o gradina de vis. Printre cele mai cunoscute plante care formeaza un covor cu totul deosebit sunt lacramioarele (Convallaria majalis). Aceasta planta este o specie perena cu o inaltime de 15-20 centimetri. Este o planta foarte rezistenta care infloreste cu flori mici de culoare alba foarte indragite pentru parfumul deosebit.

Pentru un aspect unic alege sa plantezi o planta acoperitoare de sol intr-un ulcior de ceramica rasturnat care va oferi impresia ca florile plantei vor curge din acesta. Pentru ca decorul sa fie perfect opteaza sa plantezi Iarba Osului numita Helianthemum. Aceasta planta formeaza covoare impresionante de flori. Florile sunt mici de culori diferite: roz, alb, rosu, galben sau portocaliu. Aceasta planta iubeste soarele, deci tine cont ca decorurile pe care doresti sa le creezi folosindu-te de ea sa fie in locuri insorite, astfel planta va inflori frumos si din abundenta.

Pentru o gradina cu un aspect extras dintr-o lume de poveste vei avea nevoie de plante acoperitoare de sol si multa imaginatie cu care te vei juca pentru a reusi sa realizezi cele mai minunate decoruri care iti vor incanta privirea. Foloseste-te de cele mai colorate plante si de multe obiecte din lemn, piatra sau ceramica. Cu ajutorul obiectelor din ceramica si a plantelor acoperitoare vei realiza aspecte unice pentru gradina ta.

Te asteptam sa accesezi acum magazinul nostru online pentru a alege plantele cele mai frumoase pentru gradina ta!