Pervinica Atropurpurea (Vinca minor 'Atropurpurea')

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Vinca minor 'Atropurpurea' este o planta erbacee perena cu frunzele vesnic verzi care face parte din familia Apocynaceae. Dennumirea populara a acestei plante este Pervinica. Frunzele cresc in perechi, sunt simple intr-o culoare de verde crud. Florile sunt formate din 5 petale in nuante de violet cu interiorul alb.

Detalii

RON 9.9

  • P9

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a acestei plante este in lunile aprilie si mai. La maturitate, Pervinica Atropurpurea se poate dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 15-20 de centimetri. Nu este o planta pretentioasa in ceea ce priveste lumina sau locul de plantare, astfel se poate planta in locurile cu umbra si in locurile cu semi-umbra. Se adapteaza foarte bine in orice tip de sol dar prefera in general solurile umede.

Vinca Minor Atropurpurea este o planta ornamentala de gradina. Este des folosita ca acoperitoare de sol. Formeaza covorase cu flori interesante daca este plantata pe langa copaci pe ziduri sau borduri iar datorita rezistentei excelente la conditii de umbra, se poate planta in umbra copacilor pentru a da viata si culoare zonelor din gradina unde cele mai multe plante ornamentale au dificultati in dezvoltare.
Perioada de inflorire Aprilie, Mai
Conditii de lumina Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 15 - 20 cm
Marime la livrare P9 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite