Vinetica (Ajuga reptans Atropurpurea)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Ajuga reptans Atropurpurea este o planta erbacee perena care face parte din familia Lamiaceae. Denumirea populara romaneasca a acestei acoperitoare de sol este Vinetica. Este o planta cu aspect carnos ale carei flori sunt in nuante de albastru inchis.

Detalii

RON 9.5

  • P9

Adauga la lista de dorinte

Frunzele sunt ovale cu margini usor ondulate, ele au un aspect paros in nuante de verde si violet-argintiu lucios. Vinetica infloreste in lunile mai si iunie. La maturitate aceasta planta poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 15 si 20 de centimetri.

Locurile potrivite pentru plantarea ei sunt locurile cu mult soare, dar se poate dezvolta si in cele cu semiumbra. Solurile preferate sunt celebine drenate si umede. Vinetica este o planta care se raspandeste foarte usor.

Ajuga reptans Atropurpurea este o planta ornamentala de gradina. Datorita florilor si a frunzelor sale se pot realiza aranjamente de gradini foarte interesante. Este utilizata ca planta acoperitoare de sol si se poate planta pe langa copaci, scari, dale si pe ziduri.
Perioada de inflorire Mai, Iunie
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 15 - 20 cm
Marime la livrare P9 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite