Cimbrisor (Thymus serpyllum)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Thymus serpyllum este o planta perena erbacee care face parte din familia Lamiaceae. Este o planta care se inrudeste cu Cimbrul de camp. Florile Cimbrisorului pot avea nuante de roz, ciclam, movaliu si alb. Frunzele sunt mici cu o forma ovala ingusta si se prezinta intr-o culoare de verde inchis.

Detalii

RON 9.9

  • P9

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Cimbrisorului incepe din luna iunie si tine pana in luna august. La maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 5-10 centimetri.

Locurile in care se dezvolta cel mai bine sunt locurile cu multa lumina si soare. Solurile preferate de Cimbrisor sunt solurile nisipoase, lutoase si normale cu o umiditate medie sau usor uscata.

Ca planta de gradina Thymus serpyllum poate fi plantat ca acoperitoar de sol, pe langa alee de piatra si ziduri. Va face o combinatie interesanta cu pietrele din amenajarile de stancarii. Cimbrisorul este o planta care se foloseste in medicina naturista dar si la condimentarea alimentelor si a preparatelor culinare. Are efecte vindecatoare si de ameliorare in cazuri de tuse.
Perioada de inflorire Iunie, Iulie, August
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 5 - 10 cm
Marime la livrare P9 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite