Lacramioara (Convallaria majalis)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Convallaria majalis este o planta erbacee perena care face parte din familia Rusaceae. Denumirea populara romaneasca a acestei florieste Lacramioara. Planta are o tulpina inalta, subtire pe care cresc doua frunze. In varful tulpinei cresc florile.

Detalii

RON 16.5

  • P12

Adauga la lista de dorinte

Florile sunt mici, albe si foarte parfumate, cresc singulare din loc in loc pe tulpina. Ele au o forma de clopotel. Lacramioara infloreste in luna mai. La maturitate, poate sa se dezvolte la o inaltime de 15-20 de centimetri. Aceasta planta are o crestere usoara si se extinde foarte repede.

Locurile potrivite pentru plantarea Lacramioarei sunt cele mai degraba ferite de prea multa expunere la lumina si soare, dar se poate planta si in locurile preponderent umbrite. Este o planta foarte apreciata datorita faptului ca rezista bine la conditii de semiumbra si chiar umbra. Solurile preferate sunt cele acide si neutre. Lacramioarele au nevoie de un sol umed.

Convallaria majalis este o planta decorativa pentru gradini si diverse aranjamente ale spatilor verzi. Ea se poate planta ca acoperitoare de sol, sub copaci, in ghivece mari de ceramica sau pentru aoferi un aspect plin de viata zonelor mai umbrite din gradina.
Marime la livrare P12 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite