Saschiu Variegata (Vinca major 'Variegata')

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Vinca major Variegata este o planta erbacee perena cu frunzele vesnic verzi. Acest soi de Saschiu face parte din familia Apocynaceae. Frunzele au o forma ovata cu model pestrit in nuante de verde cu crem iar florile au o latime de 4-5 centimetri si cresc solitar in nuante de albastru-violet.

Detalii

RON 10

  • P9

Adauga la lista de dorinte

Saschiul Variegata infloreste din luna aprilie si tine pana in luna iulie. La maturitate planta poate sa se dezvolte la o inaltime de 20-30 de centimetri. Nu este o planta foarte pretentioasa in ce priveste lumina, astfel ea poate fi plantata in locurile cu semi-umbra dar si in cele cu umbra unde expunerea la razele directe ale soarelui este minima. Este o planta rezistenta la seceta iar in ce priveste solurile nu este pretentioasa, dar in general prefera solurile mai uscate.

Vinca major Variegata este o planta ornamentala prin frunze si flori perfecta ca acoperitoare de sol in gradina. Realizeaza combinatii interesante cu piatra, astfel se poate planta pe ziduri, pe langa borduri sau in ghivece de ceramica. Iar datorita faptului ca se poate dezvolta si in conditii de umbra, este o alegere perfecta pentru amenajarea locurilor de sub copaci unde majoritatea plantelor se dezvolta mai greu.
Perioada de inflorire Aprilie, Mai, Iunie, Iulie
Conditii de lumina Semi-umbra, Umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 20 - 30 cm
Marime la livrare P9 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite