Gradina Japoneza  Exista 8 produse.

Cires Japonez
(Prunus serrulata Kanzan)

Prunus serrulata Kanzan este un arbore cu frunzele cazatoare care face parte din familia Rosaceae. Denumirea populara a acestuia este Ciresul Japonez. Are o coroana densa si trunchiul scurt si ofera imagini spectaculoase in perioada de inflorire.

Pret: RON 175.00
Cantitate
Cumpara
Artar Rosu Bloodgood
(Acer palmatum Bloodgood)

Acer palmatum Bloodgood - acest soi de artar japonez este unul de prestigiu si foarte apreciat de catre specialistii in peisagistica. El face parte din familia Aceraceae. Frunzele au forma palmata si sunt intr-o nuanta de rosu-purpuriu inchis in perioada de vara, iar in anotimpul de toamna se transforma intr-o nuanta de stacojiu. Este un copac cu frunzele...

Pret: RON 250.00
Cantitate
Cumpara
Ienupar procumbens Nana
(Juniperus procumbens Nana)

Juniperus procumbens Nana este un soi de ienupar vesnic verde. Acesta face parte din categoria coniferelor, are un aspect stufos de talie mica ce se intinde pe sol. Acesta face parte din familia Cupressaceae. Ienuparul procumbens Nana este originar din China. 

Pret: RON 40.00
Cantitate
Cumpara
Pin de munte - Jneapan
(Pinus mugo Pumilio)

Pinus mugo Pumilio este un arbust rasinos ornamental cunoscut sub denumirea de Jneapan sau Pin de munte. Jneapanul face parte din familia Pinaceae si este un conifer care creste sub forma de arbust. Poate fi intalnit la altitudinile montane intre 1500-2300 de metri. Este un conifer tarator deoarece are tulpina culcata si crengile sunt aplecate la pamant.

Pret: RON 34.50
Cantitate
Cumpara
Artar Japonez Sango Kaku
(Acer palmatum Sangokaku)

Acer palmatum Sango kaku - acest artar mai este cunoscut si sub denumirea de Artarul Japonez Coral datorita coajei de pe tulpina si de crengi care are o nuanta rosiatica. Culoarea se observa cel mai bine pe ramurile si crengile mai tinere. Este un arbore de talie mica, cu frunze cazatoare. Face parte din familia Sapindaceae si este originar din Japonia,...

Pret: RON 95.00
Cantitate
Cumpara
Iarba Bicolora Carex Morowii Variegata'
(Carex morrowii 'Variegata')

Carex morrowii 'Variegata' este o iarba ornamentala perena care face parte din familia Cyperaceae. Este o planta originara din Japonia si care isi pastreaza culoarea pana toamna tarziu. Planta se prezinta sub forma de frunze cu un model dungat in nuante de verde cu alb.

Pret: RON 25.00
Cantitate
Cumpara
Hortensia Macrophylla
(Hydrangea aspera 'Macrophylla')

Hydrangea aspera 'Macrophylla' este un arbust cu flori cunoscut si sub denumirea mai comuna de Hortensia Macrophylla. Acest soi face parte din familia Hydrangeaceae, formeaza tufisuri dense si bogate cu o ramificatie mare.

Pret: RON 38.00
Cantitate
Cumpara
Azalee (Rhododendron) catawbiense...
(Rhododendron catawbiense Grandiflorum)

Rhododendron catawbiense Grandiflorum este un arbust cu flori care face parte din familia Ericaceae. Formeaza tufisuri dense, bogate si se raspandeste usor. Frunzele cresc sub forma lanceolata in nuante de verde inchis. Florile cresc sub forma de buchete mari in nuante mov, violet si atrag pasarile, fluturii si albinele.

Pret: RON 38.00
Cantitate
Cumpara
Se afiseaza 1-8 din 8 de articole

Proiectarea si amenajarea unei gradini japoneze

Paseste intr-o gradina Japoneza si vei simti armonia si pacea launtrica de care ai nevoie pentru a te deconecta chiar si pentru cateva secunde de ritmul lumii care alearga cu mare viteza in jurul tau. Gradina japoneza iti ofera un sentiment de pace, armonie si liniste unde simti cum totul se imbina perfect si cum fiinta ta face parte din natura.


[button target="_self" href="https://www.gardenexpert.ro/contactati-ne" class="sds-btn sds-btn-large sds-btn-color-4"]Contacteaza acum echipa noastra de experti in proiectare si amenajare[/button]

Gradinile au o lunga istorie in traditia si cultura Japoneza. Stilul lor uneste mai multe elemente intr-o compozitie perfecta. Apa, piatra si plantele vii sunt elementele cheie a peisajului gradinilor in stil japonez. Influentele din care se inspira stilul gradinilor japoneze sunt Shinto, Budist si filozofiile Taoiste.

Gradinile japoneze iti ofera un peisaj real si natural, peisaje montane cu rauri si iazuri care sunt realizate intr-un spatiu mic, redus sau chiar limitat. In fiecare adtfel de gradina arhitectii, peisagistii si gradinarii folosesesc in decor simbolistica. Pietrele si nisipul simbolizeaza rauri. Pietrele mari reprezinta insule care sunt realizate la scara mica.

Accesoriile si elementele decorative din gradinile japoneze sunt pe cat se poate de naturale. Vei intalni celebrele poduri arcuite care te ajuta sa treci peste lacurile sau iazurile din gradina. Podurile in zig zag care dateaza din secolul XIV sunt inspirate din arhitectura zen. Lacurile si iazurile sunt puse mult mai mult in valoare cu ajutorul acestor poduri dar si cu ajutorul plantelor si ierburilor acvatice. Pe marginea lacurilor se pot planta ierburi decorative precum: Iarba Bicolora cu aspectul ei dungat interesant in nuante de verde cu crem.

Plantele sunt elementele principale care dau viata gradinii in stilul oriental japonez. Arborii perfecti sunt cei cu o coroana arcuita si cu un frunzis colorat precum Artarii Japonezi cu frunzele lor decorative prin forme si culoare in nuante de rosu, portoclaiu sau purpuriu. Tufisuri dense cum sunt cele create de Ienuperi si de Jnepeni sunt folosite pentru a delimita spatiul din gradina sau pentru a oferi peisajului un efect de inaltime. Sunt folosite si florile precum Hortensii, Azalee si Crini in functie de climatul din zona. Pe suprafata lacului sau a iazului, nuferii falnici stau pe ape impodobind luciul stralucitor cu aspect de oglinda care reflecta lumina puternica a soarelui.

Cultura Japonezea pune mare valoare pe frumusetea naturii si a plantelor. In fiecare anotimp gradinile japoneze reflecta frumusetea naturii in diferite etape si culori. Primavara ciresul japonez bogat impodobit cu mireasma placut parfumata a florilor vesteste sosirea acestuia anotimp minunat. Vara este urmata de o nuanta proaspata a verdelui crud ce este reflectata de arbustii si plantele care impodobesc placut gradina. Toamna este prevestita in nuante calde de galben, roscat, bronz si portocaliu, nuante ce sunt pictate pe frunzele de artari. Iar iarna imbraca gardina intr-o matie pura, alba, peisajul inedit al gradinii japoneze iti taie rasuflarea iar elementele arhitecturale iau rolurile principale.

Gradina japoneza se defineste prin simplitate, asimetrie, austeritate, naturalete, subtilitate, transcendenta si liniste. Designul unei gradini japoneze se defineste prin stil si rafinament unic.

Va punem la dispozitie toate plantele si arborii necesari pentru amenajarea gradinii in stil japonez precum si experienta noastra in proiectare si amenajare. Echipa noastra de peisagisti experti va putea crea o oaza de liniste, pace si frumusete in orice spatiu.


Contacteaza-ne telefonic la 0724-528296 sau prin email la contact@gardenexpert.ro pentru a discuta despre modul in care iti putem transforma spatiul verde intr-o gradina de vis in stil japonez.