Pin de munte - Jneapan (Pinus mugo Pumilio)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Pinus mugo Pumilio este un arbust rasinos ornamental cunoscut sub denumirea de Jneapan sau Pin de munte.

Jneapanul face parte din familia Pinaceae si este un conifer care creste sub forma de arbust. Poate fi intalnit la altitudinile montane intre 1500-2300 de metri. Este un conifer tarator deoarece are tulpina culcata si crengile sunt aplecate la pamant.

Detalii

RON 34.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Pe crengute are frunze de forma aciculara, acestea sunt ingramadite una langa alta oferindu-i un aspect bogat, compact. Jneapanul are culoarea frunzelor intr-o nuanta de verde crud. El isi pastreaza culoarea vie tot timpul anului. Jneapanul se dezvolta sub forma globala foarte compacta. Aceasta forma se apropie de perfectiune cand Jneapanul este aproape de maturitate. Conurile Jneapanului cresc pe crengute, solitare sau cate doua sub forma sferica iar lungimea acestora este intre 2-6 cm. Scoarta Pinului de Munte este crapata cu forme neregulate, iar culoarea acesteia este cenusie-bruna.


Perioada de inflorire a Pinului Montan este in lunile iunie-august. Perioada de fructatie este anuala. Jneapanul are o crestere lenta spre medie.


Jneapanul prefera solurile bine drenate dar rezista foarte bine si se adapteaza si in solurile nisipoase, calcaroase sau argiloase. Aceasta specie este foarte rezistenta la poluare, fiind potrivita pentru infrumusetarea cu vegetatie si a oraselor mari mai poluate. Jneapanul este rezistent si la temperaturile mai scazute si la ger. Pinul de Munte iubeste foarte mult lumina si locurile insorite dar poate fi plantat si in locuri cu semiumbra.


Pinul de munte sau Jneapanul este un arbust decorativ ideal pentru gradini, parcuri si spatii verzi. Jneapanul arata superb si ca decor in stancari si in anumite aranjamente de gradini combinate cu alte plante.

ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaSemi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate50 - 100 cm
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite