Chiparos Japonez (Chamaecyparis obtusa Nana Gracilis)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Chamaecyparis obtusa Nana Gracilis este cunoscut sub denumirea de Chiparos Japonez.

Este un arbore conifer decorativ ce se claseaza printre soiurile de talie medie. Acele crengilor au o culoare de verde lucios iar dosul acestora este impodobit cu o nuanta argintie. Puietii mai mici ai chiparosului au forma neregulata, dar cand acestia se dezvolta in urmatorii ani vor primi o forma conica. 

Detalii

RON 35

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Inaltimea la care ajunge la maturitate este pana la 3 metri. In latime se dezvolta pana la 1-1,5 metri. In perioada de vara frunzele au culoarea galben- verzui, iar in anotimpul de iarna frunzele primesc o culoare de verde – maroniu. Florile si fructele chiparosului sunt conurile.


Chiparosul Japonez este un conifer ce prefera foarte mult lumina si caldura dar se dezvolta foarte bine si in locurile cu semiumbra. Cresterea chiparosului japonez este lenta spre medie. Solul cel preferat este cel afanat si acid. Chiparosul japonez are nevoie de un sol cu umiditate adecvata spre medie. Acest conifer nu suporta seceta ca si alte conifere care sunt mai rezistente. Chiparosul nu necesita ingrijire deosebita sau speciala, doar udarea periodica a acestuia este cel mai important lucru. Acest conifer se poate planta solitar sau in grupuri. Chiparosul poate fi plantat pentru a masca zidurile sau gardurile din gardina care nu doresti ca sa fie foarte vizibile. Arata foarte bine si in gradinile gen stancarie. Chiparosul va crea o combinatie minunata impreuna cu piatra.

ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaUmbra
Inaltime aproximativa la maturitate200 - 300 cm
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite