Feriga Comuna (Dryopteris filix-mas)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Dryopteris filix-mas este o planta erbacee perena care face parte din familia Dryopteridaceae. Este cunoscuta ca feriga comuna. In mediul sau natural poate fi intalnita si in padurile din Romania. Creste si se dezvolta sub forma de tufis dens cu frunze. 

Detalii

RON 19.8

  • P12

Adauga la lista de dorinte

Frunzele cresc sub forma penat compusa din mai multe pliante. Pliantele au o forma lanceolata cu marginile crestate in nuante de verde inchis spre verde crud.

Feriga Comuna se in cadreaza in categoria plantelor perene de talie mijlocie care la maturitate se dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 50-100 de centimetri. Creste usor si se dezvolta puternic in zone cu umbra si semi-umbra. Prefera solurile umede iar pentru pastrarea aspectului, frunzele uscate sau ofilite pot fi usor indepartate.

Dryopteris filix-mas este o planta decorativa prin port, aspect si frunzis. Feriga este un element important pentru decorarea gradinilor de timp montan si a celor umbrite fiind una dintre putinele plante care nu doar rezista dar chiar indrageste astfel de conditii. Se planteaza pe langa alei, iazuri sau in umbra arborilor si copacilor. Feriga poate fi folosita si ca planta de bordura sau in combinatii cu alte plante si flori. Se planteaza solitar sau in grupuri.
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaUmbra
Inaltime aproximativa la maturitate50 - 100 cm
Marime la livrareP12 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite