Potentilla fruticosa Goldfinger (Potentilla fruticosa Goldfinger)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Potentilla fruticosa Goldfinger este o specie arbustiva ornamentala de o splendoare aparte. Face parte din familia Rosaceae si surprinde prin forma penata a frunzelor precum si prin gratia si frumusetea florilor de un galben intens. Inflorescentele vii, luxuriante, fac aceasta specie sa joace un rol decorativ semnificativ atunci cand este plantata ca si gard viu.

Detalii

RON 17.05

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire are loc deopotriva pe durata intregii veri precum si toamna, notabile fiind lunile Iunie, Iulie, August, Septembrie si Octombrie. Uimeste mai mult prin grandoare decat prin inaltimea de aceea, in functie de gradul de maturitate si stadiul de dezvoltare, rareori depaseste inaltimea de 1 – 1.5 m. Aceasta caracteristica a sa il face usor de intretinut, ideal ca si gard viu. Nu este o specie pretentioasa astfel ca se poate dezvolta propice in majoritatea solurilor, conditia esentiala fiind ca acestea sa fie totodata si foarte bine drenate. Plantarea in zone semi-umbroase asigura ca inflorescentele nu se vor ofili inainte de vreme iar amplasarea in soluri cu un grad ridicat de umiditate va determina o inflorire puternica.

Distanta de raspandire este cuprinsa intre 50 si 100 cm iar rata de crestere este moderata. Cu toate acestea, atinge inaltimea maxima in aproximativ 5-10 ani de la plantare. Atunci cand este plantat cu rolul de gard viu, ii este recomandata imbogatirea solului cu ingrasaminte bogate in substante organice nutritive.
Perioada de inflorire Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite