Cimsir (Buxus sempervirens)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Buxus sempervirens este o specie arbustiva ornamentala recunoscuta si sub denumirea sa populara de Cimsir sau Merisor de miere. Originara din Sud-Vestul Eurasiei si din Nordul Africii, ea face parte din familia Buxaceae. Se remarca mai ales prin frunzisul tufos, luxuriant si vesnic verde. Aspectul sau dens, compact, o face ideala ca si gard viu datorita intretinerii usoare. 

Detalii

RON 18.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Este o specie de talie inalte care, in functie de gradul de maturitate si de stadiul de dezvoltare, poate atinge inaltimi cuprinse intre 4 si 8 cm. Amplasarea in spatii deschise, luminoase, scaldate de razele calde ale Soarelui i se va dovedi favorabila. Totusi, vegeteaza optim si in locurile semi umbroase. Ii sunt prielnice solurile nisipoase, argiloase sau lutoase, insa bine drenate si cu un Ph alkalin, acid sau neutru. Nu ii este benefica amplasarea in soluri mlastinoase si foarte umede insa necesita un sol cu un grad moderat de umiditate pentru a creste eficient.

Distanta de raspandire variaza intre 4 si 8 metri iar rata de crestere este mica spre moderata. In functie de conditiile climaterice, va atinge maximul de inaltime in 20 - 50 de ani din momentul in care a fost plantata. Daca se descopera daunatori capabili sa-i pericliteze cresterea si dezvoltarea, se recomanda sa apelati la un magazin fitosanitar specializat.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaSemi-umbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite