Laurocires (Prunus laurocerasus)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Prunus laurocerasus este o specie arbustiva ornamentala vesnic verde, recunoscuta si sub denumirea sa populara Laurocires. Face parte din familia Rosaceae si este originar din Sudul Europei si din Sud-Vestul Asiei.

Detalii

RON 26

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Laurociresul are crestere o rapida si se remarca prin aspectul luxuriant al frunzisului de culoarea verde crud precum si prin inflorescentele de culoare alba, dispuse sub forma unor ciorchine foarte parfumate.

Perioada de inflorire a acestui arbust cu rol decorativ semnificativ are loc primavara tarziu si la inceputul verii, semnificative fiind lunile Mai si Iunie. Da nastere un fructe rosii de forma bobitelor ce devin negre in timpul anotimpului rece. In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge inaltimi cuprinse intre 3si 5 m. Ii sunt favorabile solurile argiloase, lutoase si nisipoase, bine drenate. Nu este un arbust pretentios, amplasarea acestuia putand fi facuta in locuri luminoase, semi umbroase sau exclusiv umbroase. Pentru un frunzis cat mai dens, se poate administra anual ingrasamant.

Perioada propice de plantare este cuprinsa in intervalul martie – noiembrie iar distanta de plantare este de minim 70 cm. Distanta de raspandire este cuprinsa intre 5 si 8 m iar rata de crestere este rapida. Atentie, fructele acestei specii se pot dovedi nocive pentru organism, o data ingerate.
Perioada de inflorireMai
Perioada de inflorireIunie
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaUmbra
Conditii de luminaSemi-umbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite