Cununita (Spiraea x vanhouttei)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Spiraea x vanhouttei este o specie cunoscuta si sub denumirea sa populara de Cununita. Totodata, mai este cunoscuta si sub numele de Floarea miresii. Este o specie ce uimeste prin aspectul frunzisului de un verde intens precum si prin inflorescentele albe, luxuriante. 

Detalii

RON 18.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire are loc la sfarsitul primaverii-inceputul verii, cu precadere in lunile Mai si Iunie. Suprinde placut atat prin bogatia florilor cat si prin dimensiune, in functie de gradul de maturitate si de stadiul de dezvoltare atingand inaltimi de pana la 2 m. Cununita se dezvolta ideal atunci cand este amplasata in locuri bogate in lumina naturala (cel putin 6 ore pe zi) insa le tolereaza optim si pe cele semi umbroase. De asemenea, se recomanda amplasarea in soluri semi fertile si bine drenate, fie ele argiloase, nisipoase sau lutoase. Este de nelipsit din peisagistica urbana datorita caracterului sau vitalizant, energizant. Este o specie de dimensiuni moderate, ceea ce o face usor de curata si de intretinut atunci cand joaca rolul de gard viu.

Inmultirea acestei specii se face prin despartirea tufei (drajoni), mai ales ca aceasta specie drajoneaza puternic. Poate fi atacata de daunatori precum paduchii de frunze de aceea se recomanda utilizarea insecticidelor recomandate de un magazin fitosanitar specializat.
Perioada de inflorireMai
Perioada de inflorireIunie
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaSemi-umbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite