Lemn Cainesc (Ligustrum vulgare)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Ligustrum vulgare este o specie arbustiva ornamentala recunoscuta si sub denumirea sa populara de Lemn Cainesc. Originara din Vestul Asiei, aceasta specie face parte din familia Oleaceae si este inrudita cu liliacul si frasinul. Surprinde placut prin fragilitatea si splendoarea inflorescentelor de culoare alba, fiind totodata o specie ideala pentru utilizarea pe post de gard viu. 

Detalii

RON 16

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Lemnului Cainesc este marcata de prezenta anotimpului calduros, cu precadere in lunile Iunie si Iulie. Este o specie vesnic verde, cu frunze de 2-7 cm lungime de forma alungita si cu fructe de 5-9 mm in diametru de dimensiuni mici, sferice. In functie de gradul de maturitate si de stadiul de dezvoltare, poate atinge inaltimi cuprinse intre 3-4 m. Ii sunt propice chiar si solurile mai saracacioase, scheletice sau inundabile deoarece se adapteaza foarte repede, pana chiar si temperaturilor foarte ridicate sau scazute. Tuns si aranjat, aceasta specie este o piesa de nelipsit din peisagistica urbana. Deloc pretentios, se dezvolta optim atunci cand este amplasat in locuri semi umbroase, umbroase, sau bogate in lumina naturala. Consumate in cantitati mai mari, fructele sale sunt nocive pentru organism.

Perioada de plantare a Lemnului Cainesc se face deopotriva toamna si primavara, in intervalul de repaus vegetativ, insa exclusiv atunci cand stratul de sol de la suprafata nu este atacat de inghet. In vederea obtinerii unei inflloriri puternice, se recomanda mentinerea unui grad mediu spre ridicat de umiditate a solului in care sunt plantati acesti arbusti. Din florile acestei specii se pot obtine cantitati semnificative de uleiuri eterice.
Perioada de inflorire Iunie, Iulie
Proprietati Vesnic Verde
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra, Umbra
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite