Lemn Cainesc Aureum (Ligustrum ov.Aureum)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Ligustrum ovalifolium Aureum este o specie arbustiva ornamentala cunoscuta si sub denumirea sa populara de Lemn Cainesc Aureum. Este vesnic verde si face parte din familia Oleaceae. Surprinde prin aspectul oval, lucios al frunzelor de culoare verde pe interior si galben-auriu in exterior (pe margini), precum si prin florile mici, de culoare alb-mat.

Detalii

RON 18.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Fructele au forma fructelor de padure si culoarea neagra.

In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge inaltimi curpinse intre 2.5 si 4 m. Se remarca atat prin vigoarea sa cat si prin caracterul dens, luxuriant al frunzisului. Este ideal ca si gard viu deoarece este usor de tuns si de intretinut. Lemnul Cainesc Aureum favorizeaza solurile bine drenate, fie ele nisipoase, argiloase sau lutoase. Pentru a se dezvolta optim, se recomanda mentinerea unui grad mediu de umiditate al solului in care este plantata. Nu este pretentioasa, insa ii este prielnica pozitionarea in locuri bogate in lumina naturala sau semi umbroase. Atentie, atat florile cat si fructele devin nocive pentru organism, o data ingerate.

Distanta de raspandire este de 2.5 – 4 m iar rata de crestere este mica, spre moderata. In functie de conditiile climaterice si de sol, poate atinge inaltimea maxima in aproximativ 10 – 20 de ani din momentul in care a fost plantata. Aceasta specie poate fi atacata de daunatori precum afidele sau moliile de frunze si de aceea, in caz de nevoie, sfatul unui magazin fitosanitar specializat se poate dovedi folositor. 
Perioada de inflorireIunie
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaUmbra
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite