Gutui Japonez (Chaenomeles japonica)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Chaenomeles japonica este un arbore ornamental cunoscut si sub denumirea sa populara de Gutui Japonez. Aceasta specie, originara din estul Asiei, uimeste prin slendoarea inflorescentelor rosii-caramizii carora le da nastere pe tot parcursul primaverii.

Detalii

RON 15

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Astfel, perioada de inflorire a Gutuiului japonez are loc primavara, notabila fiind luna August. Pe timpul toamnei, aspectul sau este vizibil infrumusetat de prezenta fructelor aurii, asemanatoare unor gutui ce au 2-4 cm in diametru, foarte acre la gust. Aceasta specie se dezvolta optim o data planta in soluri umede, acide sau neutre, insa bine drenate. Ii este ideala amplasarea in locurile scaldate in razele soarelui, prielnice fiindu-i si locurile semi umbroase. Este rezistent la seceta si ger, insa pe timp de vara necesita un grad de umiditate satisfacator al solului in vederea unei dezvoltari optime.

Perioada de recoltare a semintelor este toamna iar butasii se pun la inradacinat primavara. Toamna tarziu, puteti sa-l sapati putin la radacina si sa aplicati un strat de ingrasamant bogat in substante organice nutritive, pentru a-i garanta supravietuirea pe timpul iernii. De asemenea, se poate planta atat ca arbust solitar cat si in combinatie cu alte specii. Daunatorii altor pomi fructiferi il pot afecta, de aceea se recomanda utilizarea unor tratamente corespunzatoare pe timpul primaverii. 
Perioada de inflorire Aprilie
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite