Dracila purpurie (Berberis thunbergii Atropurpurea)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Berberis thunbergii Atropurpurea este un arbore ornamental cunoscut si sub denumirea sa populara Dracila Purpurie. Frunzele de culoare rosu inchis, chiar rosu carmin pe durata toamnei, precum si forma sa rotunjita sunt particularitati ale acestui arbore ce-i determina frumusetea. Aspectul sau viu, energic, aduce un strop de vitalitate in orice loc in care este plantat.

Detalii

RON 15

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a acestei specii de arbore este marcata de prezenta primaverii, cu precadere in lunile Aprilie si Mai. Aceasta specie se bucura de inflorescente de dimensiuni mici, galbene si de fructe de culoare rosie, lucioase. Nu este pretentioasa si poate fi plantata atat independent, cat si in grupuri (cu rol de gard viu). In functie de gradul de maturitate si de stadiul de dezvoltare la care se afla, poate atinge inaltimi cuprinse intre 100 si 150 cm. Ii sunt favorabile solurile bine drenate, fie ele nisipoase, argiloase sau lutoase. Prefera si se dezvolta optim atunci cand sunt plantate in locuri bogate in lumina naturala sau semi-umbroase.

Distanta de raspandire este cuprinsa intre 100 si 150 cm, Dracila Purpurie atingand inaltimea maxima in 5-10 de ani de la plantare. Amplasarea intr-un sol ce beneficiaza de un grad de umiditate mediu spre ridicat va determina o dezvoltare propice. Daunatori precum mucegaiul prafos pot periclita buna dezvoltare a acestei specii de arbore. In caz de nevoie, este recomandat avizul unui magazine fitosanitar specalizat.
Perioada de inflorire Aprilie, Mai
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite