Dracila purpurie pitica (Berberis th.Atropurpurea Nana)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Berberis thunbergii Atropurpurea Nana mai este cunoscuta simplu si sub denumirea sa populara de Dracila Purpurie Pitica. Aceasta este o specie de arbore pitic, compacta si tufoasa ce face parte din familia Berberidaceae. Culoarea mov-spre rosu a frunzelor precum si galbenul inflorescentelor potenteaza valoarea ornamentala a acestui arbore pitic. 

Detalii

RON 25

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a acestei specii este determinata de prezenta primaverii, cu precadere in lunile Aprilie si Mai. Dupa cum i-o spune si numele, inaltimea sa rareori depaseste 60 cm, depinzand bine inteles de gradul de maturitate si de stadiul de dezvoltare la care se afla. Pentru o crestere propice, ii este favorabila amplasarea in spatii cat mai bogata in lumina naturala, insa locurile semi-umbroase ii sunt de asemenea prielnice. Se adapteaza usor iar solul in care urmeaza a fi plantata rareori creaza dificultati. Totusi, recomandate sunt solurile argiloase, nisipoase sau lutoase, umede si bine drenate, ce au un Ph alkalin, acid sau neutru. Nu ii sunt favorabile solurile imbibate cu apa, de aceea o amplasare corespunzatoare este indicata.

Distanta de raspandire este cuprinsa intre 50 si 100 cm, Dracila Purpurie Pitica atingand inaltimea maxima in 10-20 de ani de la plantare. Poate fi inmultita usor, prin intermediul semintelor. Daunatori din ordinul mimenopterelor precum si mucegaiul prafos pot periclita buna dezvoltare a acestei specii de arbore. In caz de nevoie, este recomandat avizul unui magazine fitosanitar specalizat.
Perioada de inflorire Aprilie, Mai
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite