Arborele Iudei (Cercis siliquastrum)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Cercis siliquastrum este un arbore decorativ cu frunzele cazatoare care face parte din familia Caesalpinioideae. Denumirea populara a acestui arbusti este Arborele Iudei. Trunchiul este scurt cu ramurile ramificate. Formeaza o coroana larga. 

Detalii

RON 48

  • 80/100

Adauga la lista de dorinte

Frunzele cresc sub forma rotunjita cu o crestatura in nuante de verde inchis. Florile cresc sub forma de ciorchine in nuante de roz-movaliu, ele infloresc inainte de aparitia frunzelor. La copacii mai vechi florile pot creste direct si pe trunchi. Fructele cresc sub forma de pastai.

Arborele Iudei este un soi de talie mica care poate sa se dezvolte la o inaltime curpinsa intre 5 si 10 metri. Perioada de inflorire este in lunile aprilie si mai. Se dezvolta bine daca este plantat in zonele cu semi-umbra. Se dezvolta cel mai bine in soluri nisipoase, calcoaroase si umede.

Arborele Iudei este cultivat ca arbore decorativ pentru gardini si spatii verzi. Este un arbore decorativ prin port, frunze, flori si fructe. Se planteaza ca arbore solitar sau aliniat pe langa alee si bulevarde.
Perioada de inflorireAprilie
Perioada de inflorireMai
Conditii de luminaSemi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate5 - 10 metri
Marime la livrare80/100 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite