Zamosita de Siria (Hibiscus syriacus)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Hibiscus syriacus este un arbust cu frunzele cazatoare. Acest soi face parte din familia Malvaceae iar denumirea populara romaneasca este Zamosita de Siria. Creste sub forma de tufisuri dense si bogate cu frunze si flori. 

Detalii

RON 19.8

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Frunzele cresc sub forma ovata cu marginile crestate adanc intr-o culoare de verde inchis. Florile cresc sub forma de palnie intr-o nuanta de mov deschis-albastrui cu interiorul visiniu. In functie de soi, florile pot fi si roz deschis cu aspect dublu. Primele flori apar in luna august si tin pana in luna septembrie.

Zamosita de Siria este un arbust de talie mare care poate sa creasca pana la o inaltime cuprinsa intre 150 si 200 de centimetri. Se dezvolta cel mai bine daca se planteaza in locuri cu semi-umbra sau in locuri cu soare. Suporta bine tunderea, creste cel mai bine in soluri bine drenate.

Hibiscus syriacus este un arbust decorativ prin aspect, frunze si flori. Sadit in interiorul gradinilor acesta ofera un aspect de vis. Arbustiul se poate planta si ca gard viu. Este foarte apreciat de catre specialistii in decoruri peisagistice fiind plantat si solitar, in grupuri sau pe langa alei si ziduri.
Perioada de inflorireAugust
Perioada de inflorireOctombrie
Perioada de inflorireSeptembrie
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate150 - 200 cm
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite