Yucca de Gradina (Yucca filamentosa)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Yucca filamentosa mai este cunoscuta si sub denumirea sa simpla de Yucca de gradina. Vesnic verde, aceasta planta perena ce uimeste prin aspectul sau si prin albul imaculat al inflorescentelor reprezinta alegerea ideala pentru orice gradina.

Detalii

RON 32

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a acestei plante este marcata de prezenta anotimpului calduros, notabile fiind lunile Iulie si August. Florile au forma unor clopote mici, de culoare alba, ce izvorasc din tulpina vesnic verde asemanator unor cercei. In functie de gradul de maturitate si stadiul de dezvoltare la care se afla, aceste plante pot atinge inaltimi cuprinse intre 100 si pana la 150 cm. Le sunt prielnice locurile cat mai scaldate de lumina naturala a Soarelui (cel putin 6 ore pe zi), de aceea o amplasare corespunzatoare este indicata. Nu sunt plante pretentioase, solul in care sunt amplasate necesitand un grad mediu de umiditate. Totusi, se recomanda plantarea intr-un sol fertil sau neutru si bine drenat.

Distanta de raspandire este de 70-90 cm iar rata de crestere este medie. Inflorescentele proeminente atrag fluturasii si multe alte pasari. Vanturile puternice le pot dobori, de aceea se recomanda sa utilizati ingrasaminte bogate in substante organice nutritive care sa le intareasca atat radacina cat si tulpinile. Pentru a atinge potentialul maxim, se recomanda mentinerea unui grad de umiditate ridicat al solului in care sunt plantate.
Perioada de inflorireIulie
Perioada de inflorireAugust
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate100 - 150 cm
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite