Mierea Ursului Pulmonaria angustifolia (Pulmonaria angustifolia)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Pulmonaria angustifolia este o planta erbacee perena care face parte din familia Boraginaceae si este cunoscuta si sub denumirea de Mierea Ursului. Tulpinile sunt carnoase si, la fel ca si frunzele, prezinta perisori fini.

Detalii

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Frunzele cresc sub forma ovata-alungita in nuante de verde cu pete ruginii. Florile au un aspect de palnie in nuante de albastru-movaliu si cresc grupate pe tulpina.

Mierea Ursului este o planta de talie medie care la maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 30-50 de centimetri. Se planteaza in zone cu mult soare sau in cele cu semi-umbra. Prefera solurile cu un drenaj bun, cu o umiditate medie sau constanta. Este o planta rezistenta la temperaturi scazute si la daunatori.

Pulmonaria angustifolia este o planta decorativa prin frunze si flori, perfecta pentru gradina, dar si o planta medicinala cunoscuta pentru efectele ei benefice in tratarea anumitor boli sau afectiuni. Poate fi plantata in straturi, pe langa borduri, alei, trotuare, pe langa arbori sau copaci.
Perioada de inflorire Martie, Aprilie, Mai
Conditii de lumina Semi-umbra, Umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 20 - 30 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite