Tiarella wherryi (Tiarella wherryi)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Tiarella wherryi este o planta perena deosebita ale carei flori de culoarea roz deschis confera naturale si vitalitate oricarei gradini. Aceste plante se bucura de un look aparte, elegant si pot deservi cu succes rolul de plante ornamentale.

Detalii

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a plantei este marcata de sfarsitul primaverii-inceputul verii, cu precadere in lunile Aprilie, Mai si Iunie. In functie de gradul de maturitate si stadiul de dezvoltare in care se afla, poate atinge inaltimi cuprinse intre 20 si 30 cm. Frunzele sale raman vesnic verzi, insa lunile mai reci de iarna le pot determina sa preia nuante de culoarea bronzului. Nu este o planta pretentioasa, insa prefera solurile cu un grad ridicat de umiditate, fie ele neutre, alkaline sau acide. Astfel, se dezvolta ideal o data plantata in soluri normale si nisipoase, insa bogate in substante organice nutritive. Ii sunt deosebit de prielnice locurile insorite, scaldate de razele Soarelui pe tot parcursul zilei, insa tolereaza eficient si spatiile semi-umbroase. Vara devreme, inflorescentele propaga o mireasma dulcie deosebit de agreabila.

Distanta de raspandire a plantei este cuprinsa intre 25 si 30 cm iar rata de crestere este medie. Inmultirea se poate face prin despartirea de tufa, primavara sau toamna devreme, atunci cand stratul de sol de la suprafata nu este atacat de inghet. Nu se recomanda curatarea si taierea de orice fel pe timpul iernii. 
Perioada de inflorire Aprilie, Mai, Iunie
Conditii de lumina Semi-umbra, Umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 20 - 30 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite