Floare telegraf (Tradescantia anders.)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Tradescantia andersoniana mai este recunoscuta si sub denumirea sa populara de Floare telegraf. Aceasta planta perena da nastere unor inflorescente de culoare mov, mov-albastrui sau roz ce au un aspect decorativ impecabil. Sunt gingase si delicate, conferind un strop de eleganta oricarei gradini in care sunt plantate.

Detalii

RON 16

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Florii telegraf este marcata cu precadere de prezenta anotimpului calduros si de inceputul toamnei, notabile fiind lunile Iunie, Iulie, August precum si Septembrie. Florile maiestuoase au forma unei stele si de obicei, nu mai mult de 3 petale. In functie de gradul de maturitate si stadiul de dezvoltare, aceasta planta poate atinge inaltimi cuprinse intre 30 si pana la 50 de cm. In vederea unei dezvoltari propice, se recomanda consistent plantarea acesteia in locuri cat mai bogate in lumina naturala a Soarelui, desi spatiile semi-umbroase ii sunt de asemenea favorabile. Totodata, prefera solurile netre sau alkaline, cat mai fertile si mai bogate in humus, ce au un grad de umiditate mediu spre ridicat.

Rata de crestere a Florii telegraf este medie iar distanta de raspandire este cuprinsa in intervalul 50-80 de cm. Daca sunt intretinute corespunzator, pot inflori de doua ori in aceeasi decada. Pentru a le feri de daunatori, trebuie doar sa ne asiguram ca solul in care sunt plantate este curat si lipsit de ramasite care pot servi drept adapost peste iarna daunatorilor si oualor depuse de acestia.
Perioada de inflorire Iunie, Iulie, August, Septembrie
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 30 - 50 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite