Cimbru Doone Valley (Thymus 'Doone Valley')

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Thymus 'Doone Valley' mai este recunoscut si sub denumirea sa de Cimbru Doone Valley. Aceasta varietate este o planta perena al carei parfum acrisor o transforma intr-o adevarata podoaba pentru orice gradina. Rozul florilor precum si frunzele vesnic verzi, potentate cu nuante de auriu au un aspect decorativ surprinzator.

Detalii

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Cimbrului Doone Valley este marcata de prezenta anotimpului calduros, cu precadere in lunile Iunie, Iulie si August. Scunda, insa dispusa sub forma unor tufe stufoase, aceasta planta poate atinge inaltimi cuprinse intre 10 si 15 cm, in functie de gradul de maturitate si stadiul de dezvoltare. Nu este o planta pretentioasa, insa prefera solurile cu un grad ridicat de umiditate, fie ele neutre, alkaline sau acide. Astfel, se dezvolta ideal o data plantata in soluri normale si nisipoase, insa bogate in substante organice nutritive. Ii sunt deosebit de prielnice locurile insorite, scaldate de razele Soarelui pe tot parcursul zilei, insa tolereaza eficient si spatiile semi-umbroase.

Rata de crestere a plantei este medie iar distanta sa de raspandire variaza, cuprinsa fiind intre 30 si 60 cm. Tocmai datorita miresmei imbietoare a florilor, Cimbrul Doone Valley atrage fluturasii si pasarile deopotriva. Inmultirea acestuia poate fi facuta cu usurinta prin divizare, primavara sau toamna devreme.
Perioada de inflorire Iunie, Iulie, August
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 10 - 15 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite