Nalba de Gradina (Alcea rosea)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Alcea rosea este o planta erbacee perena ornamentala cu flori care face parte din familia Malvaceae. Denumirea populara romaneasca este Nalba de Gradina. Tulpina este inalta, carnoasa. Frunzele sunt palmate in nuante de verde inchis cu marginile zimtate. Florile au o marime mijlocie. Pe tulpina cresc mai multe flori. Florile pot avea diferite nuante de alb, galben, roz, rosu, visiniu.

Detalii

Adauga la lista de dorinte

Nalba de Gradina are o crestere usora. Este o planta de talie medie care de dezvolta pana la o inaltime de 100-150 de centimetri. Perioada de inflorire incepe din luna iunie is tine pana spre sfarsitul lunii august. Prefera zonele de plantare in locuri cu mult soare dar le tolereaza bine si pe cele partial umbrite. Solurile in care se dezvolta cel mai bine sunt cele bine drenate cu o umiditate medie.

Alcea rosea este o planta care se sadeste pentru decoruri de gradini sau in parcuri. Se planteaza pe langa garduri, ziduri in mod solitar, in grupuri sau in combinatii cu alte plante. Este decorativa prin port si flori.
Perioada de inflorire Iulie, August, Septembrie
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 150 - 200 cm

Produse inrudite