Bulbuc de munte (Trollius europaeus)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Trollius europaeus mai este cunoscut si sub denumirea sa populara de Bulbuc de munte. Aceasta planta perena, recunoscuta pentru grandoarea sa si pentru splendoarea florilor de un galben intens, face parte din familia Ranunculaceae. Aspectul sau decorativ este inegalabil, aducand eleganta si vitalitate in orice gradina.

Detalii

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Bulbucului de munte este delimitate de sfarsitul primaverii-inceputul verii, notabile fiind lunile Mai si Iunie. Florile sale maiestuoase sunt galbene-verziu, sau galbene-aurii, cu mici nervuri verzi in exterior. In functie de gradul de maturitate la care se afla, tulpina acestei plante poate atinge inaltimi cuprinse intre 50 si 100 cm. Frunzele au culoarea verde-inchis, dintate pe margini si spintecate in 3-5 parti. Aceasta planta prefera solurile nisipoase sau argiloase ce au un Ph netru, alkalin sau acid. De asemenea, amplasarea lor este recomandata a fi facuta in locuri insorite, spatiile semi-umbroase fiindu-le si ele oportune. Le este favorabila umiditatea medie spre ridicata, de aceea se recomanda o hidratare constanta a solului in care sunt plantate.

Distanta de raspandire a Bulbucilor de munte este de 45-60 cm iar rata lor de crestere este medie. O data taiate, florile isi pastreaza aspectul chiar si pentru cateva zile. Inmultirea acestora se poate face toamna sau primavara devreme, insa atunci cand stratul de sol de la suprafata nu mai este atacat de inghet. 
Perioada de inflorire Mai, Iunie
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 50 - 100 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite