Levantica Papillon (Lavandula stoechas pedunculata Papillon)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Lavandula stoechas pedunculata Papillon mai este recunoscuta si sub numele de Levantica Papillon. Gingasa si plapanda, aceasta planta perena scunda este apreciata in orice gradina datorita aspectului sau decorativ deosebit.

Detalii

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire este delimitata de sfarsitul primaverii-inceputul verii, notabile fiind lunile Mai, Iunie si Iulie. Desi privita ca si o planta scunda, la maturitate poate atinge inaltimi chiar si de 30 si pana la 50 cm. Aceasta specie se dezvolta in tufe vesnic verzi, cu frunze inguste, de culoare gri spre verde si ale carei flori sunt de culoarea violet. Originara din Peninsula Iberica, ii sunt ideale spatiile deschise si foarte luminoase. Se dezvolta propice daca este plantata in soluri bine drenate, argiloase, nisipoase sau lutoase ale caror Ph este acid, alkalin sau netru.

Distanta de raspandire maxima este de 50-100 cm si la fel ca si inaltimea maxima, aceste stagii sunt atinse in intervale cuprinse intre 3 si 5 ani. Pentru a se inmulti, este necesara o recoltare a semintelor. Acolo unde solul este saracacios in nutrienti, se recomanda utilizarea ingrasamintelor adecvate recomandate de orice magazin fitosanitar specializat.
Perioada de inflorire Mai, Iunie, Iulie
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 30 - 50 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite