Trifoi Pentaphyllum (Trifolium repens 'Pentaphyllum')

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Trifolium repens 'Pentaphyllum' mai este recunoscut simplu si sub denumirea sa de Trifoi Pentaphyllum. Este o planta perena aparte datorita coloritului mov spre negru a frunzelor, avand marginile brazdate cu verde si a florilor de culoare alba, imaculate. Look-ul lor aparte le fac ideale pentru orice gradina.

Detalii

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a acestei varietati de Trifoi are loc cu precadere pe timpul verii si la inceput de toamna, notabile fiind lunile Iulie, August si Septembrie. Desi scunde in aparente, sunt plante viguroase care pot atinge la maturitate inaltimi aproximative de 15 si pana la 20 de cm. Pentru a revitaliza tulpina si daca incep sa arate neingrijiti, pot fi tunsi usor chiar la mijloc de sezon. Desi nu sunt pretentiosi, au nevoie de soluri umede, bine drenate, pentru a se dezvolta sanatos. Amplasarea lor se poate face in spatii aerisite, scaldate de razele soarelui pe durata intregii zile, insa le sunt favorabile si locurile semi-umbroase. Totodata, prefera solurile normale, nisipoase sau argiloase ce au un Ph neutru, alkalin sau acid.

Distanta de raspandire este de 30-45 cm iar rata de crestere este accelerata. Pot fi plantati ca si inlocuitori de pajiste si tunsi oricand la inaltimea dorita. In vederea obtinerii unui frunzis bogat, se recomanda utilizarea de ingrasaminte ce contin substante organice nutritive, disponibile in orice magazin fitosanitar. 
Perioada de inflorire Iulie, August, Septembrie
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 15 - 20 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite