Yucca de Gradina Variegata (Yucca filamentosa variegata)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Yucca filamentosa variegata mai este cunoscuta simplu si sub denumirea de Yucca de Gradina variegata. Aceasta planta perena denota frumusete prin tulpinile sale vesnic verzi, de forma unor mici sabii, precum si prin albul imaculat al inflorescentelor. Aspectul sau decorativ o face ideala in orice gradina.

Detalii

RON 35

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a acestei plante este marcata de prezenta anotimpului calduros, notabile fiind lunile Iunie si Iulie. Florile au forma unor clopote mici, de culoare alba, ce izvorasc din tulpina vesnic verde asemanator unor cercei. In functie de gradul de maturitate si stadiul de dezvoltare la care se afla, aceste plante pot atinge inaltimi cuprinse intre 100 si pana la 150 cm. Le sunt prielnice locurile cat mai scaldate de lumina naturala a Soarelui (cel putin 6 ore pe zi), de aceea o amplasare corespunzatoare este indicata. Nu sunt plante pretentioase, solul in care sunt amplasate necesitand un grad mediu de umiditate. Totusi, se recomanda plantarea intr-un sol fertil sau neutru si bine drenat.

Distanta de raspandire este de 70-90 cm iar rata de crestere este medie. Inflorescentele proeminente atrag fluturasii si multe alte pasari. Vanturile puternice le pot dobori, de aceea se recomanda sa utilizati ingrasaminte bogate in substante organice nutritive care sa le intareasca atat radacina cat si tulpinile. Pentru a atinge potentialul maxim, se recomanda mentinerea unui grad de umiditate ridicat al solului in care sunt plantate.
Perioada de inflorire Iunie, Iulie
Proprietati Vesnic Verde
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 100 - 150 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite