Lavanda (Lavandula angustifolia)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Lavandula angustifolia este cunoscuta si sub denumirea sa populara Lavanda. Originara din regiunea vestica Mediterana, aceasta planta perena deosebita este pretutindeni apreciata datorita mirosului puternic si patrunzator, ceea ce o si face ideala de plantat in orice gradina.

Detalii

RON 16.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Lavandei este marcata de existenta verii, mai specific, a lunilor Iunie, Iulie si August. Delicata, insa cu o tulpina viguroasa, aceasta planta poate atinge, in functie de gradul de maturitate, inaltimi cuprinse intre 50 si 100 cm. Recunoscuta pentru rolul sau ornamental impecabil, Lavanda este faimoasa pentru coloritul viu al florilor dar si pentru adaptabilitatea sa la soluri cu un continut redus de umiditate. Cu toate acestea, se recomanda riguros plantarea ei in locuri bogata in lumina naturala (cel putin 6 ore pe zi). Astfel, ii sunt prielnice solurile neutre si alkaline, insa bine drenate. Desi frunzele ii sunt vesnic verzi, acestei plante nu ii sunt propice temperaturile scazute.

Poate fi cultivata vast deoarece are proprietati terapeutice, de mentionat fiind uleiul de lavanda obtinut din acestea, ideal pentru masaje revigorante si relaxante. Desigur, ceaiul de lavanda este universal cunoscut si apreciat. Perioada de plantare oportuna este in sezonul cald si semi-cald, atunci cand temperaturile exterioare nu sunt scazute si cand nu exista fluctuatii bruste de temperatura.
Perioada de inflorire Iunie, Iulie, August
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 50 - 100 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite