Degetel Dalmatian (Digitalis purpurea Apricot Beauty)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Digitalis purpurea Apricot Beauty face parte din categoria plantelor perene si mai este cunoscuta si sub denumirea de Degetel Dalmatian. Considerate de o gingasie si naturalete aparte, florile in forma de clopotei ale acestei plante pot deservi drept elemente decorative in orice gradina.

Detalii

  • P12

Adauga la lista de dorinte

Recunoscute pentru inaltimea la care pot ajunge la maturitate ce variaza deseori intre 100-150 cm, aceste plante dau nastere unor flori superbe de culoare roz-pal ale caror pistile sunt galbene-crem. Perioada de inflorire este incadrata la inceputul verii, in lunile Iunie-Iulie, ele preferand locurile bogate in lumina naturala dar si pe cele semi-umbroase. Se dezvolta optim in solurile nisipoase si argiloase, alkaline sau neutre ale caror grad de umezeala este destul de ridicat incat sa le permita o crestere propice. Distanta de plantare recomandata este de 30-45 cm, tocmai datorita inaltimii pe care o capata la maturitate. O data mature, semintele acestor plante se scutura pe sol si asftel dau nastere altor plante. Noile plante formate pot fi replantate chiar in primul lor sezon de dezvoltare, atunci cand sunt inca mici.

Sunt destul de usor de intretinut si pot fi plantate atunci cand stratul de sol de la suprafata nu este inghetat. Cu cat le asiguram o hidratare constanta, cu atat reducem necesitatea depunerii de ingrasamant natural sau fertilizator. Atentie, aceste plante sunt toxice pentru organism o data inghitite!
Perioada de inflorire Iunie, Iulie
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 100 - 150 cm
Marime la livrare P12 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite