Crin Faclie (Kniphofia uvaria)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Kniphofia uvaria este o planta perena cunoscuta si sub denumirea de Crin Faclie. Ea face parte din familia Asphodelaceae, este originara din Africa si este recunoscuta si apreciata pretutindeni datorita aspectului ornamental deosebit. 

Detalii

RON 19.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Crinului Faclie este marcata de sfarsitul verii-inceputul toamnei, cu precadere in lunile August si Septembrie. Florile acestuia se bucura de o miriada de culori vii, printre care enumeram rosul, oranjul si galbenul. In functie de gradul de maturitate la care se afla, poate atinge inaltimi aproximative cuprinse intre 50 si 100 cm. Se dezvolta mirobolant in solurile normale, fertile, fie ele acide sau neutre. Ca amplasarea, este ideala plantarea in locurile ce sunt scaldate cat mai mult de razele soarelui (cel putin 6 ore pe zi). Cresc fara probleme in soluri cu umiditate redusa sau medie, insa bine drenate.

Distanta de raspandire este cuprinsa intre 45-60 cm, de aceea trebuie sa ne asiguram ca beneficiaza de suficient spatiu pentru a se extinde. Vanturile mai puternice le pot dobori cu usurinta, de aceea este preferabil sa utilizati periodic ingrasamant natural sau granular intocmai pentru a le creste rezistenta. Pentru a le feri de daunatori, trebuie doar sa ne asiguram ca solul in care sunt plantate este curat si lipsit de ramasite care pot servi drept adapost peste iarna daunatorilor si oualor depuse de acestia.
Perioada de inflorire August, Septembrie
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 50 - 100 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite