Crin de toamna (Hosta ssp.)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Hosta ssp. este o planta perena a carui denumire populara este Crin de toamna. Are un aspect placut, elegant si poate fi plantata in orice gradina tocmai datorita rolului decorativ semnificativ.

Detalii

RON 16.35

  • P12

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Crinului de toamna este marcata de sfarsitul verii, cu precadere in lunile Iulie si August. Pentru a se dezvolta optim, este nevoie sa fie plantata in locuri care nu sunt expuse constant la prea multa lumina de la soare, locurile semi-umbroase ii sunt cela mai prielnice si tolereaza bine si locurile mai umbroase. In functie de gradul de maturitate, aceasta planta poate atinge o inaltime aproximativa de 50-100 cm. Originara din Nord-Estul Asiei, parte a familiei Asparagaceae, aceasta planta favorizeaza solurile normale si neutre, alkaline sau acide. Totodata, le sunt propice solurile umede si semi-umede. Atentie, saponinele regasite in structura plantei o fac toxica pentru caini, pisici si cai.

Plantarea Crinului de toamna se face atunci cand stratul de sol de la suprafata nu este atacat de inghet. In vederea unei infloriri bogate, putem administra periodic ingrasamant. Daca ajunge sa fie atacata de o boala, reprezentantii unui magazin fitosanitar pot furniza solutii practice.
Perioada de inflorire Iulie, August
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra, Umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 50 - 100 cm
Marime la livrare P12 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite