Cerceii Doamnei (Dicentra spectabilis)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Dicentra spectabilis este o planta perena cunoscuta si sub numele de Cerceii Doamnei. Originara din Asia de Est, aceasta planta este ideala oricarei gradini deoarece prin frumusetea ei aparte ea poate transforma anotimpul tomnatic intr-unul deosebit.

Detalii

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Florile in forma de inimioara ale acestei plante pot avea culoarea roz, rosu si pana la alb iar frunzele ei sunt verzi, cu nuante de albastru. Perioada de inflorire este marcata de lunile aprilie, mai si iunie. Fiind o planta inalta, poate atinge inaltimi cuprinse intre 50 si 100 cm. Nu-i sunt favorabile zonele indelung expuse la razele directe ale soarelui si nici vanturile excesive, aceasta planta preferand solurile umede si bogate in nutrienti. Deloc pretentioasa, Cerceii Doameni este o planta care supravietuieste cu usurinta in timpul toamnei chiar si la temperaturi de 2-3 grade Celsius. In ceea ce priveste inmultirea, aceasta se poate face fie prin seminte fie prin metoda divizarii radacinii.

Plantarea este recomandata sa se faca spre sfarsitul verii, atunci cand temperaturile ating valoarea de 15 grade Celsius. Semintele ii pot fi adunate imediat dupa ce ajunge la maturitate iar atata timp cat mentineti o umiditate optima, rareori va fi nevoie sa folositi substante fertilizante.
Perioada de inflorire Aprilie, Mai, Iunie
Conditii de lumina Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 50 - 100 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite